Java Teknolojisi nedir Neden Kullanmam gerekir?
Java’nın sık kullanılan sloganlarından biri olan, çevirisi “bir defa yaz, her yerde çalıştır” olan “write once, run anywhere – WORA”, Java’nın; derlenmiş Java kodunun, Java’yı destekleyen bütün platformlarda tekrar derlenmeye ihtiyacı olmadan çalışabileceğini ima eder. 2016 yılında bildirilen 9 milyon geliştiricisi ile, özellikle istemci sunucu web uygulamaları için olmak üzere, kullanımda olan en popüler programlama dillerinden birisidir.
Bir Java yazılımı şu şekilde geliştirilir; Yazılımcı Java kodunu yazar. Bu kod bir Java derleyicisi ile derlenir. Derleme sonucunda “bytecode” adı verilen bir tür sanal makine kodu ortaya çıkar. Düzlem bağımsızlığını sağlayan bytecode’dur. Çünkü bir kere bytecode oluştuktan sonra yazılım, sanal makine içeren tüm işletim sistemlerinde çalışabilmektedir. Bu bytecode Java Sanal Makinesi (Java Virtual Machine – JVM) tarafından işletilir. Bu aşama, her bir bytecode komutunun teker teker yorumlanması ile icra edilebileceği gibi, anında derleme (Just-in-time compilation – JIT)kullanılarak da gerçekleştirilebilir.
Web Tasarımı ve Programlama
Web programcısı, web uygulamalarının tasarım ve programlamasını yapar. Bağımsız çalışabileceği gibi kamu kurumları ya da özel işletmelerde de çalışabilir.
Web programcısı, programlama dillerinden yararlanarak web uygulamaları oluşturur. Kısa tanımdan da anlaşılacağı gibi web programcısı, web uygulamaları aracılığıyla neredeyse tüm işlerle ilgilenir ve başlıca görevleri şöyle sıralanır;
- Kurumun web sitesi ya da uygulamaları ile ilgili ihtiyaçlarını belirlemek,
- Gerekli görülen algoritmaları hazırlamak ve kullanıma hazır hale getirmek,
- Web sitesinin görsel tasarımıyla ilgili fikir vermek,
- Web sitesinin tasarımıyla ilgili çalışmak,
- Web ile ilgili gelişmeleri takip etmek,
- Web sayfası ya da uygulamasının verilerini düzenlemek.
Eğitim İçeriği
-PhotoShop, -HTML, -CSS, -Bootstrap- JavaScript, -Jquery -PHP, -MYSQL-Hosting-Domain site yayınlama
Python Programlama
Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir.
Girintilere dayalı basit söz dizimi, dilin öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırır. Bu da ona söz diziminin ayrıntıları ile vakit yitirmeden programlama yapılmaya başlanabilen bir dil olma özelliği kazandırır.
Modüler yapısı, sınıf dizgesini (sistem) ve her türlü veri alanı girişini destekler. Hemen hemen her türlü platformda çalışabilir (Unix, Linux, Mac, Windows, Amiga, Symbian). Python ile sistem programlama, kullanıcı arabirimi programlama, ağ programlama, web programlama, uygulama ve veri tabanı yazılımı programlama gibi birçok alanda yazılım geliştirebilirsiniz. Büyük yazılımların hızlı bir şekilde prototiplerinin üretilmesi ve denenmesi gerektiği durumlarda da C ya da C++ gibi dillere tercih edilir.
Python 1980’lerin sonunda ABC programlama diline alternatif olarak tasarlanmıştı. Python 2.0, ilk kez 2000 yılında yayınlandı. 2008’de yayınlanan Python 3.0, dilin önceki versiyonuyla tam uyumlu değildir ve Python 2.x’te yazılan kodların Python 3.x’te çalışması için değiştirilmesi gerekmektedir. Python 2 versiyonun resmi geliştirilme süreci, dilin son sürümü olan Python 2.7.x serisi versiyonların ardından 1 Ocak 2020 itibarıyla resmi olarak sona erdi. Python 2.x geliştirilme desteğinin sona ermesinin ardından, Python dilinin 3.6.x ve sonraki sürümlerinin geliştirilmesi devam etmektedir.